петак, 18. новембар 2011.

Ušećereni bademi/Sugared Almonds

Ovaj recept sam još davnih dana stavila u svoj folder ,pod obavezno,i tada i isprobala.Svima su nam se dopali bademi na ovakav način,čak sam ih ja zatvorila u jednu limenu posudu i tako spremljeni su dugo mogli da se održe.

Kako smatram da su ovako mnogo,mnogo kalorični,nakon par meseci evo ih ponovo u našem društvu:)


Inače,bademi su bogat izvor vitamina i mineralima posebno važnih za zdravlje kostiju - kalcijum, magnezijum, mangan i fosfor pa je značajan u prevenciji osteoporoze.

Ranije se smatralo da sadrži suviše masnoća da bi bila zdrava grickalica, sada se zna da 90% sačinjavaju nezasićene masnoće i da je naprotiv veoma korisan prilikom držanja dijete za gubljenje viška kilograma jer daje osećaj sitosti.

Naravno ako držite dijetu,nikako ih ne konzumirajte samo ušećerene :)


Bademi mogu da zamene druge namirnice iz ishrane tokom dijete, što vodi do stabilne ili sniženja telesne težine. Pored osećaja sitosti smatra se da bademi sadrže neke od masnoće koje nisu svarljivi i ne apsorbuju se.

Potrebno je:

1 šoljica badema
1 šoljica šećera
1 šoljica vode

Priprema:

Bademe, šećer i vodu stavite u u šerpu i zagrejte na najjačoj vatri. Kada šećer provri, mora se neprestano mešati,sve dok šećer ne ispari i pobeli.

Smesu tada prebaciti u drugi sud kako vam se ne bi bademi zalepili.

Količinu možete povećati ili smanjiti, srazmer je uvek1 : 1 : 1

It is necessary to:

1 cup almonds
1 cup sugar
1 cup water

Preparation:

Almonds, sugar and water and put an saucepan heat the strongest heat. When you boil sugar, must be continuously mixed until the sugar evaporates and goes white.

Mixture then transferred to another court as you would almonds taped.

The amount can increase or decrease, the ratio is always1: 1: 1

Нема коментара:

Постави коментар