субота, 26. новембар 2011.

Novogodišnji Bailleys-home made

Potrebno je:

8 dl mleka
6 kašika šećera
1 kesica pudinga sa ukusom karamela
1 kesica praška za šlag
2 dl mleka
100 g bele (može i mlečne) Milka čokolade
2 dl viskija
Priprema:

u 8dcl mleka staviti šećer.

Potom stavite na vatru da proključa-zakuva.

Smese za puding i šlag žicom umešajte u 2dcl preostalog mleka.Dobro izmešajte da nema grudvica.

Ovu smesu ulijte u provrilo mleko.
Vratiti na vatru i neprestano mesajte dok ne počne da se zgušnjava.

Otopite belu čokoladu i umešajte u ovu smesu.

Ostaviti da se prohladi.

Skinite obavezno koru od gore.

Dodajte viski.

Dobro izmesajte.

Dobiće te oko 1l pića.

Нема коментара:

Постави коментар