петак, 03. јануар 2014.

Bela Pita

 Za kore je potrebno:
1 jaje i 2 žumanca
140g masti
300g šećera
6 kašika mleka
560g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema kore-kao na fotogarafijama pripreme.
Umesiti testo od ovih sastojaka, testo treba da bude meko, ne previše tvrdo, ali i ne da se lepi za prste. Glatko.
Podeliti na četiri dela, i potom svaku loptu razviti na poledjini pleha.
Peći kratko svaku koricu-par minuta, jerkorice treba da ostaju bele.
foto priprema.
Za fil:
1l mleka
6 kašika šećera
sok od jednog limuna
200g maslaca
200g šećera.malo sam smanjila šećer i maslac u odnosu na izvorni recept.
priprema:
Ukuvati mleko i odvojiti 1dcl u kojem će te razmutiti brašno.
kada mleko provri ukuvati brašno i dobićete gustu smesu.
Ostaviti da se ohladi.
Kada se ova smesa ohladi umutiti margarin sa šečerom i dodavati polako sa smesom od brašna.
na kraju dodati sok od limuna.
Filovati kore.
Pita je najbolja kada odstoji jedan dan i kada se sve lepo prožme.

Нема коментара:

Постави коментар