Potrebno je:
oko 300 g brasna
2 kašike kakaa u prahu
1 prasak za pecivo
1 mala kašika crvene boje za kolace
1 mala kašikica aceta balsamica
250 ml mlacenice (buttermilk), moze i kiselo mleko.
1 vanilin secer
280 - 300 g secera
110 g omeksalog margarina
2 jaja
Priprema vrlo obična:
Odvojte suve i mokre sastojke.
Umutite jaja,dodajte mlaćenicu.
Puter umutite penasto sa šećerom,dodajte potom mlaćenicu i jaja.
Potom dodajte aceto balsamico,te boju za kolače.
Lagano zatim dodajte brašno kakao i prasak za pecivo.
Pecite u kalupima za mufins koje ste obložili papirnim korpicama ili jednostavno u kalupima za mini mafine.
Od gore:
200g putera ulupajte softano sa prah šećerom.
Dodajte par kapi vanile.
Ako se odlučite za tortu od ove smese možete napraviti kore.
Za fil:
600 - 650 g mascarponea
140 g omeksalog margarina
secera u prahu po ukusu
1 vanilin secer
malo limunovog soka
Нема коментара:
Постави коментар