2 jaja
60 g maslaca
100 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
200 g brašna
1 kašikica praška za pecivo
1/4 kašikice soli
šećer u prahu za valjanje
priprema:
Čokoladu otopite ili na pari ili u mikrorerni,te ostavite da se malo ohladi.brašno,prašak za pecivo i so prosejte.
Mikserom umutite maslac sa šećerom te dodajte čokoladu dok ne dobijete meki krem.Umešajte jedno po jedno jaje i samo kratko izmutite.
Potom dodajite brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo.Sud prekrite alu folijom i ostavite u frižider.Najbolje da ostane oko 24h.
Rernu zagrejte na 180C,pleh oblođite pek papirom,vadite kašikicom ili vlažnim rukama smesu,oblikujte kuglice,potom ih uvrljajte u prah šećer.
Redajte ih na pleh i pecite 8-10 minuta, unutra trebaju ostati mekani.
Ostavite ih barem 5 minuta na plehu, a onda izvadite i ostavite da se ohlade do kraja.
Нема коментара:
Постави коментар