субота, 26. новембар 2011.
Ginger Čarolija/Ginger cookies
Potrebno vam je:
750 g brašna
1 prašak za pecivo
5 g mlevenog đumbira
3 g mlevenog muškatnog oraščića
2 g pimenta
2 g cimeta
205 g maslaca sobne temperature
235 ml meda
220 g smeđeg šećera
120 ml vode
1 jaje
umesto ove gramaže začina možete koristiti tri kašike smese začina za medenjake,ako imate.
Priprema:
Brašno,prašak za pecivo i začine pomešajte u jednu posudu.
Maslac, med,šećer, vodu i jaje te vaniliju izmiksajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Dodavajte malo po malo,ovoj smesi brašnoi zamesite testo.
Biće mekše ali upravo tako treba.Uvijte testo u foliju i ostavite u frižider.
Pravljenje keksa i pečenje:
Pleh obložite pek papirom.
Površinu na kojoj ćete valjati testo dobro pobrašnite, tako i testo, valjak i modlice da se ne bi lepilo i da ih možete odvojiti od površine.
Kekse peći oko 10-tak minuta na 180C
Ознаке:
keksi/cookies
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Jako zanimljivi i prekrasni keksići !!
ОдговориИзбришиVera, divni su! Bravo! I svaka cast sto stizes sredjivati dva bloga! :)
ОдговориИзбришиHvala vam.@Miki, nisam bas tako ažurna, konkretno ovo je recept iz 2009.g.A blog sam smislila i copy recepte sam uradila iz nekih poslovnih razloga.Možda je glupo reći ali uredjujem 12 recepata pa jedno dva meseca...:)Ja sam zaposlena i dožem kući sa posla u 16h nekada i kasnije, tako da mi često bloganje bude vrlo opterećujuće...:)
ОдговориИзбриши