четвртак, 24. новембар 2011.
Christsollen/Nemačka
Sastojci :
300 g suvog groždja
100 ml ruma
400-500 g brašna
1 pakovanje kvasca u prahu-suvi kvasac
50 g šećera
100 ml mleka
1 vanilin šećer
2 kašike začina za medenjake
2 jaja
175 g mekog maslaca
100 g kandirane kore narandže
100 g kandirane kore limuna
100 g mlevenog badema
i još:
75 g otopljenog maslaca
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Za početak potopiti suvo droždje u rum,ostaviti nekoliko sati tako da odstoji ili ako hoćete celu noć.
Brašno pomešati sa kvascem,šećerom i kesicom vanil šećera.
Potom dodati mleko,jaja,začine za medenjake,maslac isečen na kocke i fino mlevene bademe. Mikserom izraditi fino i glatko testo.
Ostaviti ga na toplom mestu oko 15 minuta.
Potom testo izmesiti na pobrasnjavljenoj povrsini zajedno sa naseckanim suvim voćem.
Oblikovati u veknicu.
Tepsiju obložiti pek papirom te staviti veknicu.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 50 min na 180C
Gotov kolač dok je još vruć premazati maslacem i posuti obilno šećerom u prahu.
Ako ste ga napravili znatno ranije,možete ga uviti u alu foliju i staviti u kesu,te ga tako šuvati do Božića.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар