четвртак, 24. новембар 2011.

Christsollen/Nemačka


Sastojci :


300 g suvog groždja
100 ml ruma
400-500 g brašna
1 pakovanje kvasca u prahu-suvi kvasac
50 g šećera
100 ml mleka
1 vanilin šećer
2 kašike začina za medenjake
2 jaja
175 g mekog maslaca
100 g kandirane kore narandže
100 g kandirane kore limuna
100 g mlevenog badema
 i još:
75 g otopljenog maslaca
šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Za početak potopiti suvo droždje u rum,ostaviti nekoliko sati tako da odstoji ili ako hoćete celu noć.
Brašno pomešati sa kvascem,šećerom i kesicom vanil šećera.

Potom dodati mleko,jaja,začine za medenjake,maslac isečen na kocke i fino mlevene bademe. Mikserom izraditi fino i glatko testo.
Ostaviti ga na toplom mestu oko 15 minuta.

Potom testo izmesiti na pobrasnjavljenoj povrsini zajedno sa naseckanim suvim voćem.

Oblikovati u veknicu.

Tepsiju obložiti pek papirom te staviti veknicu.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 50 min na 180C
Gotov kolač dok je još vruć premazati maslacem i posuti obilno šećerom u prahu.
Ako ste ga napravili znatno ranije,možete ga uviti u alu foliju i staviti u kesu,te ga tako šuvati do Božića.

Нема коментара:

Постави коментар