Pravi venčići Božićnog "ukusa" od meda, cimeta...:)
Potrebno je:
80g masti
1 jaje
70g meda
250g brašna
1/2 kašikice praška za pecivo
prstohvat soli
malo cimeta
i još prah šećer za oblaganje
Priprema:
Brašno prosejati i dodati mu prašak za pecivo.
Mast ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi omekšala.
Potom joj dodati jaje i penasto umutiti, potom dodati cimet i med.
Sve sjediniti, dodati brašno.
Umesiti glatko tetso.
Pripremiti veliki pleh od rerne, obložiti ga papirom za pečenje. Rernu upaliti da se greje na 180° C.
Kidati komadiće testa oblikovati tačnije uvaljati u glistu i potom napraviti venčić.
Poredjati u leh.
Pečene ne treba vaditi iz pleha dok se ne ohlade.
Posuti prah šećerom!!!
Нема коментара:
Постави коментар