субота, 24. децембар 2011.

Biskupski Kruh/Hrvatska

Miris narandze, cimeta....uz jutarnju kafu ili čaj, učiniće Božić još uzvišenijim...)





Potrebno je:

100 g šećera

3 jaja

narančina kora

200 g suvog voća-groždja, suvih kajsija, brusnica, arancina

50g seckanih lešnika

100 g brašna

pola kašike cimeta



Za posipanje:



šećer u prahu

Priprema:

Žumanca odvojiti od belanca, pa penasto umutiti sa šećerom.

U drugom sudu umutiti belanca u čvrst šne.

Dodati suvo voće, spojiti belanca i žumanca, odati brašno, cimet, narendanu koru narandze.

Sve lepo sjediniti.

Izliti u pleh koji ima pravougaonu formu-hleba.

Peći oko 30min.

Ohladjen Biskupsku Kruh posuti prah šećerom.



Kako su meni bili potrebni u glavnom za kolače, ja sam se odlučila da ih sečem u kocke

Нема коментара:

Постави коментар