Miris narandze, cimeta....uz jutarnju kafu ili čaj, učiniće Božić još uzvišenijim...)
Potrebno je:
100 g šećera
3 jaja
narančina kora
200 g suvog voća-groždja, suvih kajsija, brusnica, arancina
50g seckanih lešnika
100 g brašna
pola kašike cimeta
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Žumanca odvojiti od belanca, pa penasto umutiti sa šećerom.
U drugom sudu umutiti belanca u čvrst šne.
Dodati suvo voće, spojiti belanca i žumanca, odati brašno, cimet, narendanu koru narandze.
Sve lepo sjediniti.
Izliti u pleh koji ima pravougaonu formu-hleba.
Peći oko 30min.
Ohladjen Biskupsku Kruh posuti prah šećerom.
Kako su meni bili potrebni u glavnom za kolače, ja sam se odlučila da ih sečem u kocke
Нема коментара:
Постави коментар