субота, 5. јануар 2013.

Božićni Komisbrot


Zašto se Komisbrot najčešće jede i pravi za Božić?
Iz prostog razloga što se za Božić uvek prave kolači i torte, i uvek ama baš uvek ostanu belanca.
Kako ih ne bi bacale, bake su u kombinaciji sa suvim voćem pravile Komisbrot.

Belanca uvek izmerite, obično od 5 većih jaja imamo 200ml belanca.
To vam je osnovna mera.
Jer koliko belanaca toliko izmerite šećera i brašna.
Suvo voće po želji.
100g badema
50g suvih smokava
Priprema:
Prvo sam ulupala vrlo čvrst šne od belanaca, dodala šećer pa opet miksala.
Dodala brašno.
Sve sjedinila mikserom i potom dodala iseckano suvo voće.
Duguljast pleh sam obložila pek papirom.
Rernu uključila na 200C.
Izlila smesu i pekla oko 30-35min.
Enjoy!!!

Нема коментара:

Постави коментар