уторак, 25. децембар 2012.

Vladičin Hleb-Srbija


Prelep Bozićni Hleb, koji dugo ostaje frišak i ukusan.
Rekla bih da je Srpska zamena za svetski Stollen.


150g margarina
150g šećera
5 jaja
30g suvih smokava može i 50g
50g badema
50g suvog groždja
50g kandirane narandzine ili limunove korice
190g brašna


Priprema:
Margarin dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance.
Zatim dodajte sitno isečeno suvo voće i isečene bademe.
Umutite čvrst sneg od belanaca pa gadodajteu smesu i na kraju postepeno dodajte brašno.
Uski pleh podmažite ili stavite pek papir i izlijte smesu.
Pecite na 200C, prethodno zagrejanoj rerni.
Pečen umotajte u alu foliju i služite ga tek nakon dan dva stajanja.
Enjoy!

Нема коментара:

Постави коментар